Sayu hati ibubapa kerana kaki dan jari anak terpaksa dipotong akibat gangren - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Nusantara

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Nusantara

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia / Indonesia / Singapura yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top

Bentong - "Hanya Tuhan yang tahu bagaimana perasaan saya apabila enam jari dan dua jari kaki harus dipotong. "Dunia nampak gelap ...

Sayu hati ibubapa kerana kaki dan jari anak terpaksa dipotong akibat gangren


Bentong - "Hanya Tuhan yang tahu bagaimana perasaan saya apabila enam jari dan dua jari kaki harus dipotong.

"Dunia nampak gelap ketika para doktor mengatakan bahawa hal itu harus dilakukan untuk menyelamatkan nyawa Muhamad Ziyad Amzar Muhamad Razif," kata Kaasnida Mohamed Nazar, 32.

Dia mengatakan bahawa anaknya yang berusia tiga tahun menderita lebam di jari dan jari kaki yang kelihatannya reput atau gangren pada bulan Ogos tahun lalu.

Kata-kata itu menyentuh hati kedua ibu bapanya Mohamad Razif Razali, 38, dan Kaasnida Mohamed Nazar, 32, kerana anak lelaki berusia tiga tahun itu kehilangan kedua-dua kakinya yang terpaksa diamputasi kerana gangren.

Kaasnida mengatakan bahawa dia cukup tersentuh dengan kata-kata anaknya yang masih tidak memahami apa-apa dan harus melalui kehidupan yang berbeza dalam sekelip mata ketika dia masih muda.

"Dia suka melihat video dia berjalan ketika berusia dua tahun sebelum memotong kedua-dua kaki dan jari, saya melihatnya begitu kuat dalam menghadapi cabaran ini dan begitu aktif berjalan dan bermain walaupun dengan lutut," katanya.

Menceritakan kejadian yang menimpa anaknya, Kaasnida mengatakan, ia bermula ketika Muhamad Ziyad Amzar demam dengan suhu 39.8 darjah celcius pada 2 Ogos tahun lalu dan terdapat bintik-bintik merah di tangan dan kakinya.

Katanya, dia kemudian membawa anaknya ke Hospital Bentong sebelum dihantar ke Hospital Lipis dan kemudian dipindahkan ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh.

"Selama dua minggu di Hoshas, ​​kaki dan jarinya kelihatan hitam dan gangren sehingga dia sering mengerang kesakitan.

"Kerana keadaan yang semakin buruk, doktor memutuskan untuk memotong jarinya pada bulan Ogos tahun lalu sebelum memotong kedua kakinya pada bulan September tahun lalu," katanya.

Dia mengatakan, berdasarkan keadaan anaknya, doktor yang merawatnya mengatakan bahawa kemungkinan anaknya mengalami serangan meningokokus.

Sementara itu, katanya, dia yang bekerja di sebuah kilang di sini harus mengambil cuti tanpa gaji sejak tahun lalu untuk menjaga anak-anaknya dan hanya bergantung pada pendapatan suaminya yang bekerja sebagai operator pengeluaran di sebuah kilang.

Sesiapa yang ingin membantu boleh menyalurkan sumbangan ke akaun bank berikut atas nama Kaasnida Mohamed Nazar atau menghubunginya:

018-9126702
Progress:

RM0 raised

Goal: RM2000blog counter views

0 comments:

Kongsi Portal Ini