Anak kecil seksa dan sakit diserang sawan saraf sembilan kali sehari - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Seremban - Adik Nur Iman Fitriah baru berusia dua tahun dan terlantar sakit kerana menghidap sawan saraf menyebabkan dia diserang sawan ...

Anak kecil seksa dan sakit diserang sawan saraf sembilan kali sehari


Seremban - Adik Nur Iman Fitriah baru berusia dua tahun dan terlantar sakit kerana menghidap sawan saraf menyebabkan dia diserang sawan dalam tujuh hingga sembilan kali sehari.

Siapa yang tidak sedih apabila anak yang dikandung sembilan bulan 10 hari menderita dan terlantar sakit dengan tiub di mulut. 

Lebih menyedihkan lagi apabila setiap hari mengalami sawan berulang-ulang sehingga tiada daya untuk menangis.

Ibu kepada kanak-kanak tersebut, Nurul Ashafiqah Azlan, 23, memberitahu bahawa dia dan suami telah dibuang kerja berikutan kerap mengambil cuti kecemasan kerana ingin menguruskan anaknya itu.

Mereka yang hanya mempunyai motosikal terpaksa berulang-alik ke hospital bagi mendapatkan rawatan anaknya. 

Kini, mereka berdua mengusahkan perniagaan kecil-kecilan dengan membuat tauhu begedil dan dihantar ke tiga buah kedai.

Namun begitu, keuntungannya yang hanya mendapat RM500-RM900 sebulan tidak mampu menampung kos perbelanjaan memandangkan adik Nur Iman Fitriah hanya minum susu khas yang berharga RM500 sebulan.

Ibu kepada bayi tersebut juga menambah bahawa mereka terpaksa mengutip barangan terpakai bagi memulakan perniagaan sebelum ini dan sewa rumah sudah hampir setahun tidak berbayar berikutan lebih menfokuskan kepada kos rawatan anak.

Sehubungan dengan itu, sesiapa yang ingin menghulurkan bantuan bolehlah menyalurkannya ke akaun bank berikut atas nama Nurul Ashafiqah atau boleh menghubunginya:

017-6796954
Progress:

RM0 raised

Goal: RM500blog counter views

0 comments:

Kongsi Portal Ini