Bapa mohon doakan bayinya yang menderita kanser hati tahap empat - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Kuala Selangor - Mohd Sabarudin Sulong, 30, berkata anak perempuannya, Nur Adellea Damiaa Mohd Sabarudin, didiagnosis dengan kanser hati ...

Bapa mohon doakan bayinya yang menderita kanser hati tahap empat


Kuala Selangor - Mohd Sabarudin Sulong, 30, berkata anak perempuannya, Nur Adellea Damiaa Mohd Sabarudin, didiagnosis dengan kanser hati sejak lewat Mei.

"Saya merasa aneh bahawa ada perut di perut Nur Adellea yang merupakan tanda kanser hati," katanya ketika ditemui di rumahnya di Batu 5 Kampung Kuantan di sini, semalam.

Dia menulis di Facebook, "Mohon doa kan anak saya Nur Adellea Damiaa Binti Mohd Sabarudin yang akan di bedah pagi esok supaya selamat pembedahannya, sihat dari penyakitnya kanser hati hepatoblastoma tahap empat.

Alhamdulillah anak saya yang baru berumur 7 bulan tersebut telah menjalani kemoterapi selama 4 bulan telah membuatkan ketumbuhan di hatinya kecut.

Insya Allah esok akan dibuang saki-baki ketumbuhan tersebut melalui pembedahan.

Mohon jasa baik saudara mara serta sahabat-sahabat mendoakan kesejahteraan anak saya dan pulih seperti sediakala. Panjang umurnya dan selamat serta dipermudahkan urusan pembedahannya. Terima kasih untuk doa-doa kalian."

Isterinya Nurul Nadia Syafiqa Ramly, 27, tidak dapat membayangkan anak mereka menderita penyakit itu dan Nur Adellea terpaksa menjalani pembedahan pada 4 September.

"Malah doktor yang merawat kanak-kanak mengatakan sel-sel kanser telah merebak ke paru-paru Adellea tetapi kerana rawatan yang berterusan, organ itu bebas dari sel-sel kanser.

"Saya tidak dapat membayangkan kesakitan yang Adellea alami kerana dari luar dia kelihatan normal seperti bayi lain," katanya.

Nurul Nadia berkata beliau dan suaminya terpaksa berangkat dari Kuala Selangor ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan kemoterapi Adellea.

"Kos pengangkutan hospital termasuk rawatan Adellea sahaja mencapai RM1,000 dan kadang-kadang ditambah untuk menampung perbelanjaan rawatan," katanya.

Orang ramai yang ingin membantu Nur Adellea Damiaa boleh menderma ke akaun bank berikut atas nama Mohd Sabarudin Sulong:

Mohd Sabarudin
Progress:

RM0 raised

Goal: RM1000

0 comments:

Kongsi Portal Ini