Walaupun memerlukan duit untuk anak sakit, peniaga donat tetap bagi extra - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Nusantara

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Nusantara

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia / Indonesia / Singapura yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top

Bangi - Peniaga kecil-kecilan adalah golongan yang paling terkesan dengan wabak COVID-19. PKP lanjutan bakal diketahui hari ini apabila...

Walaupun memerlukan duit untuk anak sakit, peniaga donat tetap bagi extraBangi - Peniaga kecil-kecilan adalah golongan yang paling terkesan dengan wabak COVID-19. PKP lanjutan bakal diketahui hari ini apabila PM akan mengumumkannya. Jika kita rasa kita susah, ketahuilah ada orang yang lebih jauh susah daripada kita. Itulah yang dihadapi oleh seorang wanita bersama anak kecilnya yang sedang sakit.

Apabila negara kita menjalankan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sejak 18 Mac lepas, ramai diantara kita yang terpaksa akur dengan kesan daripada perintah tersebut.

Hampir majoriti penduduk Malaysia berhadapan dengan isu terjejasnya pendapatan harian atau bulanan mereka disebabkan tidak boleh bekerja.

Paling sayu ada yang kehilangan punca pendapatan sehingga terpaksa memulakan perniagaan secara kecil-kecilan untuk meneruskan hidup bagi keluarga masing-masing.

Menerusi perkongsian seorang pemuda di laman Twitter iaitu Encik Aznil, seorang wanita terpaksa menjual donat secara dalam talian kerana anaknya sedang sakit dan memerlukan wang.

Dengan rasa prihatin, sorang pemuda tambil membantu perusahaan kecil-kecilan sekaligus berharap ia dapat meringankan beban wanita berkenaan.

Lebih mengejutkan, pesanannya itu ditambah dengan beberapa lebihan donat yang diberikan secara percuma.


Akak Norhasdin ini merupakan ibu kepada anak yang menghidap syndrome. Anak dia dah berumur 1 tahun tapi tak membesar macam kanak-kanak lain.

Menurut temubual melalui whatsapp daripada team Daily Makan, akak ini tak sangka yang post tersebut jadi viral sehingga menerima banyak tempahan.

Alhamdulillah rezeki buat dia sekeluarga. Semoga terus dimurahkan rezeki. Sesiapa yang ingin membantu boleh berbuat demikian dengan salurkan sumbangan ke akaun bank berikut atas nama Norhasdin binti Pakilu atau hubunginya:

018-4014415
Progress:

RM0 raised

Goal: RM500blog counter views

0 comments:

Kongsi Portal Ini