Ditipu rakan perniagaan hingga sakit mental, lelaki OKU rayu bantuan - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Pulau Pinang - Sudah jatuh ditimpa tangga. Begitulah nasib yang dialami bekas kakitangan Malaysia Airlines (MAS) yang terpaksa menanggun...

Ditipu rakan perniagaan hingga sakit mental, lelaki OKU rayu bantuan


Pulau Pinang - Sudah jatuh ditimpa tangga. Begitulah nasib yang dialami bekas kakitangan Malaysia Airlines (MAS) yang terpaksa menanggung kerugian akibat ditipu rakan perniagaanya.

Malah, disebabkan tekanan yang dihadapi, dia turut disahkan menghidap sakit mental dan kini menerima rawatan terapi renjatan elektrik ke otak (ECT) di Hospital Pulau Pinang.

Menurut Affeirul Annas Azzandry Azizan, 35, dia ditamatkan perkhidmatan pada 2015 kerana masalah kesihatan pada tulang belakang yang dialami sejak lebih 10 tahun lalu.

Anas berkata, dia pada mulanya mahu berusaha sendiri menyara isteri dan tiga orang anak tetapi disebabkan kehabisan wang akibat ditipu seorang kenalan, dia terpaksa menepis rasa malu untuk meminta bantuan daripada orang ramai.

Katanya, semua wang hasil jualan tepung goreng ayam miliknya yang digunakan sebagai modal perniagaan habis dilarikan seorang individu yang bergelar Chef Rahmat.
Memburukkan lagi keadaan apabila Annas disahkan menghidapi Gangguan Obsesif Kompulsif (OCD) dan kemurungan sehingga terpaksa menerima rawatan ECT.

Menurut Annas, rawatan tersebut memberi kesan kepada memorinya menyebabkan dia hilang ingatan dan gagal mengenali isteri yang setia menunggunya.

Sehubungan itu, Annas merayu orang ramai agar menghulurkan sedikit bantuan kepadanya selain berdoa agar dia kembali sembuh seperti sedia kala.

Mohon dibantulah kami sekeluarga. Sumbangan anda boleh disalurkan ke akaun bank berikut yang masih aktif atas nama Affeirul Annas Azzandry bin Azizan atau hubunginya:


012-4602352
Progress:

RM0 raised

Goal: RM500blog counter views

0 comments:

Kongsi Portal Ini