Rakyat Malaysia bantulah adik Shah yang menghidapi kanser di wajah - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik di Malaysia yang memerlukan bantuan. Bantuan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang ada di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top




Mersing - Kisah mengenai penderitaan adik Ainul Mardhiah yang telah selamat menjalani pembedahan untuk membuang ketumbuhan di mulutnya pa...

Rakyat Malaysia bantulah adik Shah yang menghidapi kanser di wajah


Mersing - Kisah mengenai penderitaan adik Ainul Mardhiah yang telah selamat menjalani pembedahan untuk membuang ketumbuhan di mulutnya pasti tidak akan dilupakan oleh rakyat Malaysia.

Terbaru, seorang kanak-kanak lelaki Muhammad Shah Daniel tular di laman Facebook setelah dipercayai menghidap sejenis ketumbuhan kanser tahap empat di wajahnya.

Menerusi posting yang dimuat naik Qaira Malfiq Rezki Gie, kanak-kanak berusia setahun itu sedang menjalani rawatan di Hospital Mersing, Johor dan amat memerlukan sumbangan orang ramai.

Sebenarnya bukan adik ni diuji, tapi Allah sedang menguji kita .. Bantu lah adik Daniel ni.. Pergilah melawat dia kat Wad Kanak² Hospital Mersing, bagilah moral support kat ibu daniel.. Belailah adik ni, berilah kasih syg pd dia.. Berilah.. Sesungguhnya adik ni bakal penghuni syurga yg mana kita pun belum tahu lagi.. Lihat lah betapa kuatnya semangat adik daniel ni.. Tak pernah nangis kesakitan malah kita yg mengalir air mata melihat penderitaan dia.. Belailah adik daniel. Kita belum tahu adakah esok masih ada? Antara dia dan kita siapa yg pergi dulu? Semuanya Kuasa Allah.. Ya Allah.. Berikanlah kesembuhan pd daniel.. Berikan kekuatan hati pd ibu daniel.. Sebenarnya saya tak tahu nak tulis ape ni.. Dari tadi sampai ni sebak sayu je rasa hati.. Bila nak makan je teringat adik daniel ni.. Ingatlah, kalau kita rasa susah, ada lagi yg lebih susah.. Kalau kita rasa sakit, ada lagi yg lebih sakitnya.. Kita kena jarum sikit pun dah mengalir air mata.. Lihatlah betapa deritanya adik daniel dgn sakit dia.. Bantu lah semampu boleh.. Berilah sokongan pd ibu dia.. Kesian ibu daniel.. Skrg ni adik daniel pulak demam panas... 😭😭😭 Ya Allah.. Allahuakbar!! Sumber: Qaira Malfiq Rezki Gie

Posting berkenaan mengundang keprihatinan warga Facebook dengan menerima lebih 10,000 perkongsian dan rata-rata mendoakan agar penderitaan adik Daniel segera menemui jalan penyelesaian. Orang ramai yang ingin menyumbang boleh berbuat demikian melalui:

0 comments:

Kongsi Portal Ini