Ibu rayu sumbangan anak bertarung hidap kanser buah pinggang tahap 3 - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik di Malaysia yang memerlukan bantuan. Bantuan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang ada di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top




Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum & salam Jumaat semua. Hari ni 8 March, chemo Aryan yang ke 4 (suntikan VCR), bermakna ...

Ibu rayu sumbangan anak bertarung hidap kanser buah pinggang tahap 3


Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum & salam Jumaat semua.

Hari ni 8 March, chemo Aryan yang ke 4 (suntikan VCR), bermakna hari terakhir chemo sebelum Aryan operate pada 14 March nanti untuk buang tumor yang ada di buah pinggang Aryan, dan mengikut kata doktor, buah pinggang kanan Aryan pun terpaksa remove sekali.. Allahuakhbar sayang Mama... Mama tak sanggup sangat nak sebut sebenarnya. Mama masih berharap sangat2 buah pinggang Aryan dapat diselamatkan. Masih mengharap pada keajaiban Tuhan. Tiada apa Mama mampu lakukan selain berdoa dan terus berdoa. Kepada Tuhan Mama berserah...

Pada hari yang sama juga doktor nak operate dekat dada Aryan untuk buat "chemo port" supaya senang nak masukkan chemo, tak perlu cucuk dekat tangan atau kaki Aryan lagi. Tapi Mama berat hati sangat2 nak setuju. Sedih, bingung, takut, bercelaru semua ada. Kesan biopsy & bone marrow (ambil sumsum tulang belakang) Aryan pun tak hilang lagi, nak ditambah lagi 2 operation. Beratnya dugaan buatmu sayang. Diusia ni anak2 sebaya Aryan semua tengah seronok bermain, tapi Aryan berulang alik di hospital menerima rawatan yang menyakitkan. Mama sedih sangat2 Aryan, tapi Mama tak tau apa nak buat. Nak diikutkan Mama tak sanggup nak tengok prosedure atau protocol rawatan chemo ni. Tapi demi Aryan, Mama kuatkan hati & sentiasa ada dengan Aryan.

Anak manje mama "Maliq Aryan". Jangan nangis,sabar ye sayang. Mama doakan Aryan cepat sihat dan ceria macam dulu. Tak sampai hati Mama tengok Aryan nangis sepanjang rawatan chemo ni. Tangan,kaki, dah berpuluh2 kali kene cucuk. Cuma cara chemo ni je yang Mama dan pihak hospital boleh buat. Tangisan dan jeritan Aryan sentiasa terngiang2 di telinga dan mata mama ni. Nampak je diluaran Mama ok, masih boleh tersenyum, tapi hakikatnya dalam hati Mama perasaan sedih,menangis dah tak terbendung lagi kalau tengok muka Aryan... Mungkin ni ujian Allah buat Mama & Papa supaya lebih rapat dan mengingatiNya. Segala yg berlaku pasti ade hikmah disebaliknya. In sha Allah. Mama redha sayang.

**Jika ada kelapangan saya akan cerita dari awal kronologi Maliq Aryan. Taip yang ni pun rasa sebak sangat2. Doakan agar saya terus tabah melalui semua ini dengan senyuman.

Disini saya ada sertakan surat pengesahan penyakit "Maliq Aryan Bin Ahmad Rafiq" yang disahkan menghidap penyakit "Nephroblastoma Stage III" (Wilms Tumor) daripada doktor dan kini sedang menjalani rawatan Chemotherapy di Wad 4D (Ongkologi & Hemathology) HUKM. Tempoh rawatan di jangka memakan masa 6 bulan lagi selepas tarikh operation. Dan anggaran total kos rawatan adalah RM10,000 - RM15,000. Dengan ini saya dengan rendah diri ingin memohon bantuan kewangan dari orang ramai yang sudi membantu little fighter saya Maliq Aryan. Dan saya juga memohon kalian semua mendoakan agar segala urusan Maliq Aryan dipermudahkan dan sihat seperti sediakala. Saya akan update latest sumbangan dari masa ke semasa dan berapa lagi jumlah yang perlu dikumpulkan. Disini saya sertakan no account dan no telefon saya.

NUR SYAFIQAH HASPULAH
CIMB: 7050213097

H/P - 016-9511545

"Ya Allah, Tuhan sekalian manusia! Hilangkanlah kesakitan Maliq Aryan Bin Ahmad Rafiq. Sembuhkan dia, sesungguhnya engkaulah yang Maha Penyembuh. Tiada penyembuhan selain penyembuhan Mu. Penyembuhan yang tidak meninggalkan kesakitan".

Saya dahulukan dengan ucapkan terima kasih banyak pada yang sudi menolong dan mendoakan Maliq Aryan. Semoga Allah swt balas kebaikkan yang lebih kepada kalian. Aamin.


0 comments:

Kongsi Portal Ini