Mohon bantuan, adik Rayyan perlukan RM250K jalani pembedahan hati - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top

Muar - "Adik Rayyan perlukan dana RM250K untuk biayai kos pembedahan pemindahan hati," demikian tulis Liana yang meminta oran...

Mohon bantuan, adik Rayyan perlukan RM250K jalani pembedahan hati


Muar - "Adik Rayyan perlukan dana RM250K untuk biayai kos pembedahan pemindahan hati," demikian tulis Liana yang meminta orang ramai membantu anak saudaranya yang menghidap masalah kerosakan hati.

"Ini anak saudara saya, Muhammad Rayyan Aqasyah, 2 tahun 7 bulan. Dia menghidap penyakit Biliary Atresia (masalah kerosakkan hati)," tulisnya.

Menurutnya, adik Rayyan memerlukan dana bantuan dari orang ramai sebanyak RM250,000 seperti yang dinyatakan dalam surat yang disertakannya bagi membayar kos pembedahan pemindahan hati yang akan dilakukan di China, selepas raya.

Tambah Liana, pembedahan itu terpaksa dibuat di luar negara selepas disarankan oleh sebuah pusat perubatan berikutan tiada tenaga kepakaran berkaitan di Malaysia.


"Sebab Malaysia tiada pakar. Rayyan dah dirujuk ke Selayang - PPUM. PPUM yang cadangkan buat di China. Ingat kami yang suka-suka buat keputusan ke? Kan ada disertakan salinan surat dari PPUM, bacalah," balasnya menjawab persoalan dari netizen.

Difahamkan, adik Rayyan yang menghidap penyakit tersebut sejak dari kecil lagi dan memang selalu berulang alik ke hospital. Rayyan kini berada di Hospital Muar, kerana terjatuh dan patah kaki dalam kejadian kelmarin.

Semoga dipermudahkan segala urusan adik Rayyan dan keluarga. Justeru, Liana merayu kepada mana-mana individu atau pihak tampil membantu anak saudaranya itu dengan menghulurkan sumbangan ke akaun bank tersebut di atas nama Muhd Luqman Haqeem bin Misman:
 
Liana
Progress:

RM10000 raised

Goal: RM250000

0 comments:

Kongsi Portal Ini