Mohon bantuan, adik Rayyan perlukan RM250K jalani pembedahan hati - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik di Malaysia yang memerlukan bantuan. Bantuan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang ada di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Muhd Luqman Haqeem bin Misman Maybank : 501084404636 atau Hubungi: Liana

Mohon bantuan, adik Rayyan perlukan RM250K jalani pembedahan hati

Muhd Luqman Haqeem bin Misman
Maybank: 501084404636
atau Hubungi: Liana"Adik Rayyan perlukan dana RM250K untuk biayai kos pembedahan pemindahan hati," demikian tulis Liana (@nrfzliana) yang meminta orang ramai membantu anak saudaranya yang menghidap masalah kerosakan hati.

"Ini anak saudara saya, Muhammad Rayyan Aqasyah, 2 tahun 7 bulan. Dia menghidap penyakit Biliary Atresia (masalah kerosakkan hati)," tulisnya.

Menurutnya, adik Rayyan memerlukan dana bantuan dari orang ramai sebanyak RM250,000 seperti yang dinyatakan dalam surat yang disertakannya bagi membayar kos pembedahan pemindahan hati yang akan dilakukan di China, selepas raya.

Tambah Liana, pembedahan itu terpaksa dibuat di luar negara selepas disarankan oleh sebuah pusat perubatan berikutan tiada tenaga kepakaran berkaitan di Malaysia.


"Sebab Malaysia tiada pakar. Rayyan dah dirujuk ke Selayang - PPUM. PPUM yang cadangkan buat di China. Ingat kami yang suka-suka buat keputusan ke? Kan ada disertakan salinan surat dari PPUM, bacalah," balasnya menjawab persoalan dari netizen.

Difahamkan, adik Rayyan yang menghidap penyakit tersebut sejak dari kecil lagi dan memang selalu berulang alik ke hospital. Rayyan kini berada di Hospital Muar, kerana terjatuh dan patah kaki dalam kejadian kelmarin.

Justeru, Liana merayu kepada mana-mana individu atau pihak tampil membantu anak saudaranya itu dengan menghulurkan sumbangan ke akaun di bawah nama Muhd Luqman Haqeem bin Misman (Maybank) 501084404636. Semoga dipermudahkan segala urusan adik Rayyan dan keluarga.
 

0 comments:

Kongsi Portal Ini