Ibu menjalankan perniagaan makanan atas talian bagi menampung perubatan anak - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik di Malaysia yang memerlukan bantuan. Bantuan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang ada di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Ieman Fayruzz Mikhail Abdul Rahim Bank Simpanan Nasional : 0210029000677695 (Nor Hidayu Halim)

Ibu menjalankan perniagaan makanan atas talian bagi menampung perubatan anak


Ieman Fayruzz Mikhail Abdul Rahim
Bank Simpanan Nasional: 0210029000677695 (Nor Hidayu Halim)

Alor Setar - Seorang wanita berniaga dalam talian bagi mencari dana menampung kos perubatan anak tercinta yang mengalami masalah kesihatan.

Menurut Nor Hidayu Halim, 28, dia menjual pelbagai produk di laman sosial Facebook untuk membiayai kos perubatan anak bongsunya, Ieman Fayruzz Mikhail Abdul Rahim berusia setahun 11 bulan yang mengidap masalah paru-paru, asma dan sawan.

“Tapi, bukan selalu orang beli produk dijual. Kadang-kadang langsung tiada maklum balas diterima dari orang awam.

“Tetapi, hanya ini cara saya cari rezeki untuk sara kami anak beranak. Kalau boleh nak kerja, tetapi keadaan tidak mengizinkan,” katanya.

Kata Hidayu, keadaan kesihatan Ieman tidak menentu menyebabkan dia sukar untuk meninggalkan anak lelakinya.

“Tambahan pula, tak ada pengasuh berani untuk menjaga Ieman, disebabkan dia ada kalanya boleh sakit pada bila-bila masa,” katanya.


Baca lanjut: https://goo.gl/F21A97

0 comments:

Kongsi Portal Ini