Pusat Tahfiz Indera Mahkota Harap Ihsan Orang Ramai - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik di Malaysia yang memerlukan bantuan. Bantuan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang ada di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Maahad Tahfiz Al-Quran Ibtida Ad-Diniyyah No 16 Lorong IM2/78, Indera Mahkota 2 Bank Muamalat : 06010003960717 No Tel: 017-9019529 ...

Pusat Tahfiz Indera Mahkota Harap Ihsan Orang Ramai


Maahad Tahfiz Al-Quran Ibtida Ad-Diniyyah
No 16 Lorong IM2/78, Indera Mahkota 2
Bank Muamalat: 06010003960717
No Tel: 017-9019529 (Mudir Syed Danial Faliq Syed Talib)


Maahad Tahfiz Al-Quran Ibtida Ad-Diniyyah di Indera Mahkota memerlukan RM10,000 bagi menampung keperluan pelajar sepanjang Ramadan yang bakal disambut tidak lama lagi. Pengasas maahad berkenaan, Siti Fatimah Teh, 45, berkata, dana berkenaan bertujuan bagi penyediaan hidangan bersahur dan berbuka puasa bagi pelajar dan guru di maahad itu.

Katanya, melalui sumbangan itu pihaknya turut membuka peluang kepada masyarakat yang ingin membuat amal jariah melalui penajaan sama ada berbuka puasa atau bersahur. “Kami baru setahun setengah beroperasi dan ini adalah sambutan Ramadan kedua bagi pelajar dan guru di sini.

“Kami menggalakkan semua pihak sama ada individu, berkumpulan atau pun syarikat korporat menaja majlis berbuka puasa bagi 24 pelajar yang sedang menuntut di sini termasuk beberapa tenaga pengajar. “Kami menganggarkan kos sahur dan berbuka adalah kira-kira RM10 seorang sehari, namun ia terpulang dan bergantung kepada mana-mana pihak itu sendiri,” katanya.


Sumber: https://goo.gl/wXaz4u
 

0 comments:

Kongsi Portal Ini