Anak harapan lumpuh akibat kemalangan, ibu tunggal buntu cari rezeki - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top

Port Dickson - Kehidupan seorang ibu tunggal, Salmah Ismail, 63, hanya bergantung kepada anaknya, Mohd Hafiz Ismail, 34, yang menjadi s...

Anak harapan lumpuh akibat kemalangan, ibu tunggal buntu cari rezekiPort Dickson - Kehidupan seorang ibu tunggal, Salmah Ismail, 63, hanya bergantung kepada anaknya, Mohd Hafiz Ismail, 34, yang menjadi sumber kehidupan keluarga, setelah kematian suaminya.

Tetapi sekarang, keluarga mereka sedang diuji setelah tiang keluarga itu kini ditinggalkan setelah terlibat dalam kemalangan dua minggu lalu.

"Mohd Hafiz menunggang motosikal pada waktu itu dan saya faham bahawa dia terlibat dalam kemalangan dengan sebuah lori berhampiran selekoh di Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Cawangan Port Dickson.

"Akibat kemalangan itu, dia mengalami cedera di bahu kiri dan paha kanan yang patah ke besi sehingga menyebabkan kami kehilangan sumber pendapatan kami," katanya.

Dia ditemui setelah menerima sumbangan Perkhidmatan Amal di rumahnya di Tanjung Agas, Pasir Panjang di Port Dickson.

Katanya, Mohd Hafiz telah bekerja di sebuah restoran di jambatan Tanjung Agas sejak setahun yang lalu.

"Setakat ini saya tidak mendapat bantuan daripada mana-mana pihak tetapi setelah anak saya mengalami kemalangan dan tidak mempunyai pendapatan, beberapa pihak mencadangkan agar kami memohon dari pihak berkuasa

"Sumbangan yang diterima sangat bermakna dan memberi inspirasi kepada kami sebagai keluarga yang putus asa kerana kami tidak tahu kepada siapa kami ingin mengadu," katanya.

Kata pemikir tersohor, Dr Aid Al-Qarni, orang yang pertama mendapat manfaat daripada satu kebaikan ialah orang yang melakukannya.

"Telah begitu banyak Allah memberi, begitu sedikit manusia yang bersyukur tetapi hebatnya Alah tetap terus memberi. Jadi siapalah kita yang memberi sedikit tetapi mengharapkan balasan yang banyak?"

Orang yang ingin memberi sumbangan untuk meringankan beban keluarga ini boleh melalui akaun bank berikut atas nama Salmah Ismail:

Progress:

RM0 raised

Goal: RM2000blog counter views

0 comments:

Kongsi Portal Ini