Sumbangan diperlukan untuk pembedahan jantung adik Zakuan - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Jempol - Barangsiapa yang membantu menghilangkan satu kesedihan dari sebagian banyak kesusahan orang mukmin ketika didunia maka Allah a...

Sumbangan diperlukan untuk pembedahan jantung adik ZakuanJempol - Barangsiapa yang membantu menghilangkan satu kesedihan dari sebagian banyak kesusahan orang mukmin ketika didunia maka Allah akan menghilangkan satu kesusahan dari sekian banyak kesusahan dirinya pada hari kiamat kelak.

Dan barangsiapa yang memberikan kemudahan kepada orang yang kesusahan, nescaya Allah akan membantu memudahkan urusannya didunia dan di akhirat.

Dan barangsiapa yang menutup aib orang muslim, nescaya Allah akan menutup aibnya dunia dan akhirat.Sesungguhnya Allah akan selalu menolong seorang hamba selama dia gemar menolong saudaranya.

Bukan sekali, malah kanak-kanak ini memerlukan pembedahan untuk kali yang keenam bagi merawat masalah jantung berlubang dan beberapa masalah berkaitan.

Demikian nasib seorang anak yang sangat ceria Zakuan Harith, 8 tahun ketika Muslim Care Malaysia Society menziarahinya di Jempol, Negeri Sembilan hari ini.

Masih jelas kelihatan parut pembedahan yang lepas jelas berbekas ditubuh beliau.

Ibu beliau, Fazlina Mohd Said seorang ibu tunggal merayu bantuan dari mereka yang bersimpati diatas masalah kesihatan anak beliau.

“Mohon bantulah anak saya kalau tidak dengan wang tolonglah doakan kesihatan anak saya Zakuan,” antara ungkapan rayuan Fazlina dengan nada yang agak sedih semasa mendengar luahan ibu tunggal ini.

Bagi meringankan beban dan memastikan pembedahan Zakuan berjalan lancar, Muslim Care Malaysia Society merayu orang ramai membantu mencukupkan dana untuk menampung kos perubatan dan pembedahan.

“Semoga Allah mengganjari dengan sebaik-baik ganjaran diatas segala sumbangan yang dihulurkan,” kata Timbalan Presiden Muslim Care Malaysia Society, Mohd Johari Ismail.

Sebarang bantuan boleh disalurkan ke akaun bank berikut atas nama Muslim Care Malaysia Society atau untuk makluman lanjut hubungi Johari:

016-9978323
Progress:

RM0 raised

Goal: RM10000blog counter views

0 comments:

Kongsi Portal Ini