COVID19: Keluarga susah tertekan sumber makanan terputus akibat PKP - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top

Pulau Pinang - Keluarga malang ditimpa musibah Covid-19 kehabisan simpanan dan terputus bekalan makanan harian akibat tidak dapat men...

COVID19: Keluarga susah tertekan sumber makanan terputus akibat PKPPulau Pinang - Keluarga malang ditimpa musibah Covid-19 kehabisan simpanan dan terputus bekalan makanan harian akibat tidak dapat meneruskan bekerja akibat PKP.

Ketua keluarga ini bernama Mohamad Roshidy bin Elias berusia 36 tahun berkerja sebagai pembantu kedai makan dengan gaji sebanyak RM44.00 sehari cash untuk menyara kehidupan seorang isteri dan 6 orang anak. Lima orang anak masih bersekolah. .

Mereka tinggal menyewa bilik di alamat: No. 156, Jalan Dr Lim Chew Leong, Pulau Pinang (berhadapan dengan lorong belakang Masjid Jamek Prangin Penang). 

Maklumat diterima melalui sukarelawan Prihatin Pulau Pinang, Puan Shariffah Nooriati telefon 019-4458361.

Mereka suami isteri merayu bantuan mana-mana pihak yang sudi membantu meringankan bebanan mereka 8 beranak supaya tidak hidup dalam kelaparan yang tak pasti bila akan berakhirnya PKP. 

Oleh itu kami mengharapkan pelbagai pihak seperti agensi kerajaan dan komuniti setempat segera turun padang merungkaikan masalah ini. 

Pihak yang kami harapkan untuk membantu seperti MPKK/JKKK, JKM, PUZ, Kariah Masjid, DUN, Parlimen dan sebagainya.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi Encik Mohamad Roshidy bin Elias di talian bernombor seperti berikut:

019-4137213
156, Jalan Dr Lim Chew Leong, Penang
Progress:

RM0 raised

Goal: RM500blog counter views

0 comments:

Kongsi Portal Ini