Hulurkan sumbangan untuk rumah kebajikan anak yatim Siti Aminah - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top

Tumpat - Jazakumullahu khairan khatira kepada insan-insan prihatin yang sudi berkongsi rezeki bersama-sama anak-anak yatim dan dhuafa&...

Hulurkan sumbangan untuk rumah kebajikan anak yatim Siti AminahTumpat - Jazakumullahu khairan khatira kepada insan-insan prihatin yang sudi berkongsi rezeki bersama-sama anak-anak yatim dan dhuafa' RAYSA.

Rumah Kebajikan Anak Yatim Dan Dhuafa' (LilBanat) Siti Aminah Pasir Pekan, Wakaf Bharu, Kelantan Darul Naim

Cadangan penubuhan Rumah Kebajikan Anak Yatim Dan Dhuafa’ Siti Aminah Pasir Pekan ini merupakan salah satu usaha untuk membela golongan anak yatim dan anak orang miskin yang terbiar tanpa mengenakan sebarang bayaran kepada penghuninya.

Sistem pengajian di sini berkonsepkan pengajian tahfiz separuh masa, pendidikan ilmu agama serta turut menekankan pengetahuan semasa agar semua penghuninya dapat menjadi hamba Allah yang bertaqwa seterusnya dapat menabur bakti kepada agama,masyarakat dan negara.
1. Membela nasib anak-anak yatim dan anak orang miskin serta memberi perlindungan, bimbingan dan pendidikan khusus kepada mereka agar nasib mereka terbela sebagaimana yang dituntut oleh agama.

2. Membentuk keperibadian yang mulia dan terpuji di kalangan anak yatim dan miskin agar kekurangan mereka tidak menjadi halangan untuk mereka menjadi hamba yang beriman kepada Allah SWT.

3. Menjadi satu badan perlindungan dan badan untuk mencari dana yang mencukupi bagi menampung keperluan semua aspek dalam pengurusan dan pembangunan RAYSA.

Semoga Allah SWT permudahkan segala urusan kita semua dan makbulkan segala doa kita semua.

Sebarang sumbangan boleh disalurkan ke akaun bank berikut atas nama Tabung Kebajikan Anak Yatim Dan Dhuafa' Siti Aminah atau hubungi Sufiyah:

012-9559429
Progress:

RM130 raised

Goal: RM5000blog counter views

0 comments:

Kongsi Portal Ini