Ibu uzur pohon sumbangan orang ramai untuk rawatan kanser pundi anak - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top

Kangar - Seorang ibu uzur di Kangar merayu sumbangan kewangan orang ramai bagi membantu meringankan beban perbelanjaan kanser anak lelak...

Ibu uzur pohon sumbangan orang ramai untuk rawatan kanser pundi anak


Kangar - Seorang ibu uzur di Kangar merayu sumbangan kewangan orang ramai bagi membantu meringankan beban perbelanjaan kanser anak lelakinya.

Anuar bin Omar dari Abi Batas Paip, dekat sini, disahkan menghidap kanser pundi kencing tahap 4.

Beliau yang tinggal bersama ibunya yang sudah berusia, tidak mampu menjalani rawatan susulan di Pulau Pinang atas faktor kemiskinan.

Dalam kehidupan setiap orang pasti akan terselit di dalam masalah yang tiada penyelesaian. Masalah-masalah sebegini boleh wujud untuk bertahun, malah mungkin seumur hidup.

Kita tidak boleh mengelakkan diri dari ujian Tuhan, Dia lebih mengetahui bagaimana untuk menguji kita.

Walaupun kita manusia paling berkuasa dunia, Tuhan boleh mengalahkan semua rancangan kita dan meletakkan kita dalam kesengsaraan jika Dia menghendaki.

Jika kita diuji, daripada berfikir “Ini tidak sepatutnya berlaku kepada saya!”, – anggaplah ia peluang untuk melatih kesabaran dan seruan untuk memperbaiki diri. Dan lakukan apa yang diperlukan untuk mendapat redha Allah.

Menerusi firman Allah yang bermaksud: “Dan belanjakanlah (dermakanlah) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada kamu sebelum seseorang dari kamu sampai ajal maut kepadanya, (kalau tidak) maka ia (pada saat itu) akan merayu dengan katanya: 

“Wahai Tuhanku! Alangkah baiknya kalau Engkau lambatkan kedatangan ajal matiku ke suatu masa yang sedikit sahaja lagi, supaya aku dapat bersedekah dan dapat pula aku menjadi dari orang-orang yang soleh.” (Surah al-Munaafiquun, ayat 10)

Mereka yang ingin menyumbang, boleh menghulurkan terus sumbangan kepadanya di kediaman yang beralamat di no. 212 Jalan Abi Behor Kebal, Jalan Abi Batas Paip 01000 Kangar.

Sumbangan juga boleh disalurkan menerusi akaun bank berikut milik adik beliau bernama Jasni bin Omar:

Progress:

RM0 raised

Goal: RM500blog counter views

0 comments:

Kongsi Portal Ini