Walau kudung kaki tangan, ibu tunggal gigih berniaga guna kerusi roda - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Nusantara

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Nusantara

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia / Indonesia / Singapura yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top

Kuala Lumpur - Meskipun kudung kedua tangan dan kakinya, Zarina Abu Safian tidak menjadikan kekurangannya untuk meraih simpati masyaraka...

Walau kudung kaki tangan, ibu tunggal gigih berniaga guna kerusi roda


Kuala Lumpur - Meskipun kudung kedua tangan dan kakinya, Zarina Abu Safian tidak menjadikan kekurangannya untuk meraih simpati masyarakat sekeliling.

Kesungguhan Zarina juga mendapat pujian warganet yang rata-ratanya mendoakan wanita itu dimurahkan rezeki.

“Saya mula berniaga dengan menjual gula-gula sebelum beralih kepada sandwic dan kuih tepung pelita yang dijual dengan harga RM3.50 serta RM1.

“Namun, sejak tularnya gambar saya di laman sosial, jualan semakin laris dan terima kasih kepada individu yang berkongsi kisah saya itu.

Hanya Allah saja dapat membalasnya,” katanya ketika ditemui di rumahnya, hari ini.

Bukan setakat itu, Zarina juga pernah berdepan detik mencemaskan apabila disamun ketika dalam perjalanan pulang ke rumah pada waktu malam.

“Mujurlah, saya sudah memasukkan wang hasil jualan ke dalam akaun bank sebelum itu.

“Minat melukis ada sejak berusia 12 tahun lagi, manakala kemahiran menyolek baru dipelajari ketika menghadiri bengkel anjuran jurusolek terkenal.

Sesiapa yang ingin order kuih tepung pelita dan sandwic atau ingin menggunakan khidmat solekan boleh hubungi Zarina di talian berikut:

017-5519108
Progress:

RM0 raised

Goal: RM500blog counter views

0 comments:

Kongsi Portal Ini