'Bantulah kami', bapa rayu sumbangan untuk rawatan penyakit VM anak - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: info@kcpbantu.org

Advertisement Top





Kuala Lumpur - Seorang kanak-kanak lelaki yang menghidap penyakit Venous Malformation pada jari kanannya berdepan risiko tangannya dipot...

'Bantulah kami', bapa rayu sumbangan untuk rawatan penyakit VM anak


Kuala Lumpur - Seorang kanak-kanak lelaki yang menghidap penyakit Venous Malformation pada jari kanannya berdepan risiko tangannya dipotong sekiranya ia tidak dirawat dengan secepat mungkin.

Malformasi vena (VM) adalah sejenis jenis malformasi vaskular yang disebabkan oleh urat-urat yang telah berkembang secara tidak normal, yang meregangkan atau membesarkan dari masa ke masa. 

VM boleh menjadi sangat menyakitkan dan sensitif. VM biasanya kelihatan seperti perubahan warna kulit ke kebiruan.

Menurut bapanya, Muhamad Shahril Hassanudin, anaknya Muhammad Awal Neddim memerlukan rawatan di luar negara yang menelan belanja keseluruhan berjumlah RM65,000.

Ini kerana, penyakit itu sudah mencapai tahap kritikal dan sudah merebak sehingga ke pergelangan tangan.

Menurut Muhamad Shahril, anaknya terpaksa menahan sakit dan menangis setiap hari kesan daripada penyakit itu.

“Saya sangat mengharapkan orang ramai sudi menderma untuk anak saya walaupun RM1.

Ia sedikit sebanyak dapat membantu meringankan beban kami sekeluarga. Hanya Allah sahaja yang dapat membalas jasa kalian semua,” katanya.

Sehubungan dengan itu, orang ramai yang ingin menderma boleh menyalurkannya ke akaun bank berikut atas nama Muhamad Shahril:

Progress:

RM0 raised

Goal: RM65000



blog counter views

0 comments:

Kongsi Portal Ini