Pesakit tulang belakang tidak mampu bekerja, jaga anak hidap sawan - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Kinta - Nor Rohani Zainal Abidin, 54, terpaksa berhenti kerja sebagai pekerja kilang awal tahun lalu kerana ketidakmampuannya bekerja set...

Pesakit tulang belakang tidak mampu bekerja, jaga anak hidap sawan


Kinta - Nor Rohani Zainal Abidin, 54, terpaksa berhenti kerja sebagai pekerja kilang awal tahun lalu kerana ketidakmampuannya bekerja setelah melakukan pembedahan menggantikan tulang belakangnya dengan besi.

"Permohonan wang pampasan SOCSO saya ditolak kerana dari segi fizikalnya saya dilihat mampu berkerja, namun pergerakan saya terbatas kerana masalah kesihatan yang dialami serta terpaksa menjaga kebajikan anak sulung yang menghidap penyakit sawan," adunya ringkas.

Melalui program ziarah ini, PAS Medan Klebang Restu menemui salah seorang penerima sumbangan makanan asas dapur ini yang dipercayai tidak menerima wang pampasan SOCSO berikutan penyakit dihidapinya.

PAS Cawangan Medan Klebang Restu diketuai Pengerusi Lajnah Kebajikan PAS Medan Klebang Restu, Ustaz Mohd Imam Baihaqi Hassan telah mengadakan ziarah kebajikan di kawasan perumahan ini, di sini semalam.

"Kita mendapat tajaan daripada orang ramai bagi menjayakan program sumbangan infak tetap bulanan ini. Antara penerima yang layak menerima bantuan ialah ibu tunggal, golongan asnaf dan pesakit kronik," ujarnya.

Beliau kini sedang membuat rayuan kali kedua untuk menerima wang SOCSO berikutan komplikasi tulang belakang yang beliau hadapi.

Ketua Muslimat PAS Medan Klebang Restu, Jamani Azizan mengharapkan bantuan dan sumbangan orang ramai untuk disalurkan sumbangan buat Nor Rohani bagi membantu urusan kebajikannya.

Orang ramai yang ingin memberikan sumbangan boleh disalurkan terus ke akaun bank berikut atas nama Nor Rohani Zainal Abidin atau menghubunginya:

017-5443946
Progress:

RM0 raised

Goal: RM500

0 comments:

Kongsi Portal Ini