Anak terlantar akibat strok, warga emas terpaksa jadi cleaner untuk sara diri - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Georgetown - Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah yang terpaksa dilalui oleh seorang warga emas yang dikenali sebag...

Anak terlantar akibat strok, warga emas terpaksa jadi cleaner untuk sara diri


Georgetown - Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah yang terpaksa dilalui oleh seorang warga emas yang dikenali sebagai Jamal bin Madar.

Pak Jamal memerlukan bantuan untuk anaknya, Mohd Sukri b Mohd Jamal yang kini terlantar kerana strok yang menyebabkannya lumpuh.

Bantuan kewangan diperlukannya untuk membeli keperluan anaknya, Sukri selepas keluar dari wad hospital nanti.

Menurut perkongsian di Facebook, Pak Jamal kini bekerja sebagai tukang cuci untuk menyara dirinya dan anak.

Lebih menyedihkan, isteri dan anak perempuannya telah meninggaldunia disebabkan perkara yang sama.

Kini Pak Jamal hanya tinggal berdua bersama Sukri di flat PPR Taman Manggis.

Admin mohon warga Malaysia yang prihatin tolong bantu Mamu Jamal ini yang memerlukan bantuan untuk anaknya yang diserang sakit brain strok (lumpuh). Sekarang berada di Hospital Pulau Pinang wad C6.

Pakcik ini tinggal di flat PPR Taman Manggis. Dia perlukan bantuan kewangan untuk beli barangan keperluan anaknya sebab selepas discaj hospital kena tanggung perbelanjaan sendiri.

Buat masa ini pakcik terpaksa kerja cleaner sebab nak kena sara anak dia saja. Pakcik pun sudah tidak kuat, umur lebih 70 tahun.

Lebih memilukan lagi, isteri dan Anak perempuan dia meninggal sebab sakit yang sama. Sekarang pakcik tinggal dengan anak laki ini saja.

Semoga segala urusan Pak Jamal dan anaknya Sukri sentiasa dipermudahkan oleh Allah. Orang ramai yang ingin membantu boleh berbuat demikian melalui akaun bank berikut atas nama Mohd Jamal bin Madar atau hubunginya:

012-2548100
Progress:

RM0 raised

Goal: RM2000

0 comments:

Kongsi Portal Ini