Wanita hidap kanser paru-paru tahap 4, doktor syor hentikan chemo - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Muar - Sayu hati memandang, sayu lagi hati keluarga yang melihat keadaan isteri dan juga ibu mereka yang menderita kanser paru-paru taha...

Wanita hidap kanser paru-paru tahap 4, doktor syor hentikan chemo


Muar - Sayu hati memandang, sayu lagi hati keluarga yang melihat keadaan isteri dan juga ibu mereka yang menderita kanser paru-paru tahap empat. Apatah lagi doktor mengatakan rawatan kimoterapi yang berbaki lagi empat terpaksa dihentikan kerana bimbang tulang temulangnya hancur.

Seorang individu yang prihatin dengan nasib Roshaya Isnin, ini memaklumkan, dia ternampak komen wanita terbabit di Instagram seorang artis wanita yang terpaksa meminta sumbangan dari orang ramai bagi membiayai kos rawatan perubatannya.

Difahamkan, Roshaya telah menghentikan semua rawatan dan kini hanya bergantung dengan ubat tahan sakit sementara masih menunggu ehsan orang awam memberi sumbangan agar dia dapat meneruskan rawatan secara tradisional atau dengan pihak swasta.

"Akak kanser paru-paru stage 4, semua rawatan hospital dihentikan termasuk kimoterapi yang berbaki lagi empat kali.

"Doktor syorkan saya buat EKS yang hanya ada di hospital swasta, mesin canggih untuk melihat sel-sel kanser yang berharga hampir RM7,000 untuk sekali imbasan.

"Akak punya kanser dah merebak ke otak dan menyebabkan akak lumpuh dan kerap diserang sawan. Akak hanya dibekalkan ubat tahan sakit kepala sahaja.

"Akak nak mencuba rawatan alternatif cara tradisional tetapi sudah tentu kosnya sangat tinggi. Sebab itulah akak memohon sumbangan agar akak dapat meneruskan rawatan.

"Kalau boleh, akak nak buat rawatan EKS yang hanya ada di hospital swasta. Ia seperti mesin pengimbas kanser untuk mengetahui dengan lebih terperinci dan rawatan yang bersesuaian untuk merawat kanser akak. Tapi bayarannya mencecah RM10,000.

Orang ramai yang ingin membantu boleh hubungi suaminya, Mohd Hafizi Mohd Yusof atau menyumbang terus ke akaun bank berikut atas nama Roshaya Isnin:

Roshaya Isnin
014-2772903
Progress:

RM0 raised

Goal: RM10000

0 comments:

Kongsi Portal Ini