Pemuda jual phone untuk tampung perbelanjaan sakit strok ibu - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik di Malaysia yang memerlukan bantuan. Bantuan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang ada di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Kota Bharu - “Ibu perlukan perhatian 24 jam. Ibu hanya terlantar menyebabkan saya tidak boleh pergi ke mana-mana,” kata Wan Mohd Fakhrul...

Pemuda jual phone untuk tampung perbelanjaan sakit strok ibu


Kota Bharu - “Ibu perlukan perhatian 24 jam. Ibu hanya terlantar menyebabkan saya tidak boleh pergi ke mana-mana,” kata Wan Mohd Fakhrul Anwar Abu Bakar, 33, yang sanggup berhenti kerja untuk memberi perhatian terhadap ibunya yang terlantar lumpuh selepas diserang angin ahmar.

Menurutnya, ibunya, Remalah Shafein, 69, lumpuh sejak 2013 lalu selepas diserang angin ahmar menyebabkan bahagian kanan badan tidak boleh bergerak.

Dia yang menetap di Kota Bharu, Kelantan, sebelum ini bekerja sebagai guru sandaran di Selangor dan tidak mempunyai pilihan selain berhenti kerja.

"Saya berbuat demikian kerana tidak mahu mengabaikan keperluan ibu yang memerlukan bantuan melakukan urusan seharian," katanya.

"Biarpun keadaan ibu begitu, saya harap akan ada hikmah pada masa akan datang terutama melihat ibu segera sembuh," katanya.
Salam, saya nak jual telefon Samsung Galaxy J7 Prime 2016. Harga mati RM450. Telefon sahaja. Kondisi 9/10. Skrin private tinted. RAM 3GB ROM 32GB.
Sebab nak jual nak pakai duit untuk mak sakit strok. Mak perlukan banyak belanja bulan ini. Saya nak kerja tetap tak boleh sebab mak kena jaga sepenuhnya. Hubungi 0199667789. Pada yang nak menderma pada mak saya boleh derma di akaun saya CIMB 7050918756, Wan Mohd Fakhrul Anwar.

0 comments:

Kongsi Portal Ini