Hulurkan bantuan anda untuk pemuda derita hidap kanser tahap empat - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Kuala Lumpur - Assalamualaikum. Nama saya Syafiq Latip dan saya berumur 27 tahun. Empat tahun yang lalu saya didiagnosis menghidap haemo...

Hulurkan bantuan anda untuk pemuda derita hidap kanser tahap empat


Kuala Lumpur - Assalamualaikum. Nama saya Syafiq Latip dan saya berumur 27 tahun. Empat tahun yang lalu saya didiagnosis menghidap haemongoma pulmonari dan dikejarkan ke pusat perubatan.

Doktor melakukan beberapa checkup dan menghantar saya ke hospital lain untuk semakan pakar. Satu lagi ujian biopsi telah diberikan kepada saya dan mendapati bahawa saya mempunyai tumor yang dikenalpasti sebagai germ cell tumor di sebelah kanan saya paru-paru.

Pada tahun 2016, doktor melakukan operasi utama di paru-paru saya untuk membuang tumor dan segala-galanya baik-baik saja, saya fikirkan...namun selepas satu sesi kemoterapi, tumor tumbuh kembali dan menjadi agresif sehingga 20 cm.

Saya melakukan chemotheraphy 55 kali (4 kitaran) 2 BEP dan 2 TIP. Doktor mengumumkan bahawa saya tidak lagi dapat disembuhkan dengan ubat. Oleh itu, mereka hanya boleh menawarkan rawatan paliatif. Hari demi hari satu perjuangan yang terus datang.

Masuk dan keluar hospital adalah rutin yang biasa sehingga keluarga saya kehabisan wang saya. Saya mempunyai seorang ibu yang berada dalam keadaan koma dan baru sahaja sedar, tetapi dia tidak ingat apa-apa dan ayah saya sudah tidak lagi bekerja.

Memandangkan saya mempunyai beberapa perkara yang perlu dibayar seperti:
- kereta
- hutang
- bil-bil

Oleh kerana saya tidak boleh bekerja, dan hutang-hutang semakin bertambah.

Tolong, tolong saya.
Tolong bantu saya kerana saya tidak mempunyai pilihan lain.
Saya mahu menjadi sihat kembali.

Orang ramai yang ingin menghulurkan bantuan boleh berbuat demikian ke akaun bank atas nama
Juanita Abdol Latip (Kakak):

Progress:

RM0 raised

Goal: RM500

0 comments:

Kongsi Portal Ini