Anak perempuan perlu RM15,000 untuk kos bedah jantung - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Bentong - Seorang bapa di sini merayu ihsan pelbagai pihak bagi meringankan beban tanggungan kos pembedahan jantung anak sulungnya Qai...

Anak perempuan perlu RM15,000 untuk kos bedah jantung


Bentong - Seorang bapa di sini merayu ihsan pelbagai pihak bagi meringankan beban tanggungan kos pembedahan jantung anak sulungnya Qaireen Adriana Tihani yang berusia lapan tahun.

Mohamed Haffiez Mansor Taridi, 35, berkata, Qaireen Adriana bakal menjalani pembedahan kali keempat di Institut Jantung Negara yang dijadualkan 13 Januari depan dan memerlukan kos RM15,000.

"Kos pembedahan adalah RM40,000 yang tidak termasuk kos tambahan kerana anak saya akan dirawat di IJN hampir 2 minggu selepas pembedahan.

"Kira-kira seminggu lagi sebelum pembedahan keempat, kos yang masih belum cukup adalah RM15,000," katanya hari ini.

Sebagai rekod, pada 6 Disember lalu pernah melaporkan keresahan Mohamed Haffiez untuk mendapatkan dana bagi menampung kos pembedahan Qaireen Adriana buat kali keempat di IJN yang sepatutnya dijalankan pada 11 Disember baru-baru ini.

Pembedahan yang sepatutnya dilakukan pada bulan lalu bagaimanapun terpaksa ditangguhkan kerana keluarga berkenaan tidak mempunyai wang yang cukup untuk menanggung kos prosedur membaiki injap dan salur jantung.

Sehubungan itu, Mohamed Haffiez memohon jasa baik pelbagai pihak untuk memastikan Qaireen Adriana dapat menjalani hidup yang lebih baik selepas menjalani pembedahan tersebut.

Orang ramai yang ingin menghulur sumbangan bo­leh menyalurkannya melalui akaun bank berikut atas nama bersama Moha­med Haffiez Mansor Taridi dan Qaireen Adriana Tihani:

Progress:

RM0 raised

Goal: RM15000

0 comments:

Kongsi Portal Ini