Anak OKU hilang di Bukit Sentosa, Rawang - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
BUKIT SENTOSA - Seorang suri rumah merayu bantuan orang ramai mengesan anak lelakinya juga orang kurang upaya (OKU) lembam yang hilang se...

Anak OKU hilang di Bukit Sentosa, Rawang


BUKIT SENTOSA - Seorang suri rumah merayu bantuan orang ramai mengesan anak lelakinya juga orang kurang upaya (OKU) lembam yang hilang sejak tiga hari lalu. Muhammad Haz Zulkee, 16, disedari hilang dari rumahnya di Jalan Jenjarum dekat sini pada Khamis lalu kira-kira jam 6.30 pagi.

 Ibunya, Mariani Tamby Abdullah, 58, berkata, dia yang baharu selesai solat Subuh mendapa Muhammad Haz ada di dalam rumah dan kunci pintu dinggalkan di bawah pintu berkenaan. Menurutnya, dia cuba mencari di kawasan sekitar rumah dan anaknya itu dak memaklumkan ke mana dia pergi.

"Muhammad Haz keluar tanpa membawa apa-apa keperluan peribadi termasuk kad pengenalan dan pakaian. "Ini sangat membimbangkan saya kerana dia adalah OKU kategori lembam dan ini merupakan kali kedua dia keluar rumah sebegini.

"Hari ini masuk hari kega, sudah puas saya mencari dan tanya jiran berdekatan serta orang ramai, tapi ada siapa yang jumpa," katanya. Mariani berkata, dia memuat naik kejadian kehilangan anaknya itu di laman Facebook bagi meminta bantuan orang ramai menjejaki Muhammad Haz.

Menurutnya, kali terakhir dilihat anaknya itu berpakaian t-shirt dan berseluar panjang berwarna hitam. "Saya sangat bimbangkan keselamatan Muhammad Haz dan telah membuat laporan di Balai Polis Bukit Sentosa semalam," katanya. Orang ramai yang mempunyai maklumat atau terlihat Muhammad Haz boleh menghubungi Mariani melalui akaun Facebook, Aimi Shahira.

0 comments:

Kongsi Portal Ini