Gadis hilang sudah ditemui - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
BAKAL pengantin perempuan yang dilaporkan hilang menjelang hari perkahwinan yang dijadualkan berlangsung semalam, ditemui dalam keadaan...

Gadis hilang sudah ditemui


BAKAL pengantin perempuan yang dilaporkan hilang menjelang hari perkahwinan yang dijadualkan berlangsung semalam, ditemui dalam keadaan selamat, hari ini.

Chef pastri, Nur Izuana Atikah Mohd Ridzuan, 22, dilaporkan hilang selepas keluar dari rumahnya di Kampung Pandan, Ampang, kira-kira jam 8 pagi, Rabu lalu.

Bapa wanita itu, Mohd Ridzuan Makip, 47, berkata dia dihubungi oleh pihak polis memaklumkan anaknya berada di Balai Polis Hulu Kelang jam 12.30 tengah hari tadi.
.
“Sebaik dimaklumkan mengenai berita itu, saya bergegas ke balai polis berkenaan untuk menjemput Nur Izuana.
.
“Saya bersyukur kerana dia ditemui dalam keadaan selamat,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Katanya, ahli keluarga akan memberi ruang kepada anak sulungnya itu untuk bertenang dan tidak mahu memberi tekanan dengan bertanya mengenai kejadian terbabit.
.
“Buat masa ini, saya tidak bertanyakan apa-apa kepada Nur Izuana mengenai kejadian itu kerana mahu dia bertenang terlebih dulu. Kami tidak mahu dia tertekan dengan perkara ini.
.
“Malah, saya sudah berbincang dengan keluarga tunangnya supaya menangguhkan terlebih dulu majlis perkahwinan mereka sehingga keadaan anak kembali pulih,” katanya.

Katanya, dia berterima kasih kepada semua pihak yang prihatin dengan kemelut dihadapi keluarganya.
.
“Banyak pihak yang bertanya khabar dan membantu untuk mencari anak sepanjang tempoh kehilangannya. Saya amat berterima kasih kepada pihak-pihak yang berkenaan.
.
“Pada masa sama, saya meminta maaf kepada pihak berkaitan terhadap sebarang kesulitan termasuk gambar individu yang tular di media sosial yang dikaitkan dengan kehilangan Nur Izuana,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya Asisten Komisioner Hamzah Alias ketika dihubungi, mengesahkan pihaknya menerima laporan berhubung penemuan wanita terbabit.
.
“Ahli keluarga wanita itu sudah dimaklumkan penemuannya susulan laporan dibuat di Balai Polis Hulu Kelang.
.
“Kami akan merakam percakapan wanita itu terlebih dulu sebelum membuat keputusan mengenai status siasatan kes berkenaan,” katanya.


Hilang menjelang perkahwinan

KUALA LUMPUR: Seorang gadis dilaporkan hilang menjelang majlis perkahwinannya yang akan berlangsung di Kampung Pandan, di sini, Ahad ini.

Chef pastri, Nur Izuana Atikah Mohd Ridzuan, 22, dilaporkan hilang selepas keluar dari rumahnya di Kampung Pandan, di sini, kira-kira jam 8 pagi, Rabu lalu.

Menurut ayahnya, Mohd Ridzuan Makip, 47, anak sulungnya itu keluar rumah untuk bertemu rakannya bagi menyampaikan kad jemputan perkahwinan kepada mereka di Bangsar, di sini.

Katanya, pada hari kejadian, dia sendiri yang menghantar Nur Izuana ke Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Setiawangsa untuk ke Bangsar, bagi bertemu rakannya.

“Kira-kira jam 3 petang, saya cuba menghubunginya melalui panggilan telefon, namun telefon bimbitnya dimatikan. Ketika itu, saya tidak mengesyaki apa-apa kerana beranggapan bateri telefon bimbitnya mati.

“Bagaimanapun, saya bertambah cemas apabila usaha menghubunginya sejak selepas waktu Maghrib, Rabu lalu hingga tengah malam, masih gagal sebelum kami membuat laporan di Balai Polis Hulu Kelang,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Mohd Ridzuan berkata, dia mengesyaki kehilangan Nor Izuana ada kaitan dengan seorang lelaki berusia 20-an yang pernah berkawan dengan anak perempuannya itu.

“Sebelum ini, hubungan anak dengan bakal suami elok saja sejak mereka bertunang Januari lalu. Namun, pada Mei lalu, anak memaklumkan dia ‘tawar hati’ dengan tunangnya sebelum saya mendapat tahu dia berkawan rapat dengan lelaki terbabit.

“Kami (ahli keluarga) ada membawa anak berjumpa dengan ustaz bagi mendapatkan rawatan secara Islam kerana mengesyaki lelaki terbabit ada menggunakan ilmu hitam terhadap Nur Izuana.

“Selepas rawatan itu, dia kelihatan ‘pulih’ dan setuju untuk meneruskan perkahwinan dengan tunangnya,” katanya yang memaklumkan anak perempuannya itu tidak pernah bertindak sedemikian sebelum ini.

Katanya, dia sudah berbincang dengan ahli keluarga terdekat termasuk keluarga tunang Nur Izuana mengenai majlis perkahwinan mereka yang balak berlangsung, Ahad ini.

“Besar harapan kami supaya Nur Izuana ditemui dalam keadaan selamat sebelum majlis perkahwinannya, Ahad ini. Seboleh-bolehnya, kami mahu majlis perkahwinan itu berjalan lancar seperti dirancang.

“Namun, sekiranya dia masih belum ditemui, kami terpaksa menangguh majlis itu. Diharap orang ramai yang ada maklumat mengenai Nur Izuana menghubungi balai polis berhampiran untuk tindakan lanjut,” katanya.

Mohon pada semua kalau ada ternampak Nur Izuana, boleh hubungi pegawai penyiasat di nombor 03-42573322 / Sarjan Salawiah dari Balai Polis Hulu Klang.

0 comments:

Kongsi Portal Ini