*Anak gadis hilang di Kota Damansara - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Damansara - Anak gadis telah hilang sejak 5 hari yang lepas. Tolong viral dan jika sesiapa saksi atau apa-apa tolong beri maklumat. N...

*Anak gadis hilang di Kota Damansara


Damansara - Anak gadis telah hilang sejak 5 hari yang lepas. Tolong viral dan jika sesiapa saksi atau apa-apa tolong beri maklumat.

Nama: Norfitri binti Rizal @ fifi
Alamat : Paya Jaras Hilir Sg. Buloh Selangor
Keluar rumah pada sabtu 7/4/2018 hingga sekarang belum pulang.

Lokasi terakhir: PPR kota damansara seksyen 8
Sebarang info hubungi: Rizal Bin Muny Riz (bapa) 017-2876965


*Update - Nurfitri Rizal, gadis berusia 13 tahun yang dilaporkan hilang semalam, telah pulang ke rumah, kata ayahnya hari ini.

Rizal Muny Riz, 37, berkata anak perempuannya, yang meninggalkan rumah dengan rakan sekelasnya, Liana, selepas pertengkaran dengan ibunya pada pagi Sabtu didapati selamat di Gombak lewat malam tadi. Beliau berkata Nurfitri, yang dikenali sebagai Fifi, berada di Gombak di tempat rakan Liana.

"Saudara-saudara saya dan saya pergi ke rumah rakan-rakannya untuk bertanya-tanya dan bagaimana salah seorang daripada mereka memberitahu kami bahawa dia berada di rumah kawan Liana di Gombak," katanya.

Rizal berkata dia kemudian pulang ke rumah selepas mencari rumah lewat malam tadi. "Alhamdulilah, dia selamat dan kuat," katanya.

Liana dan Fifi, kedua-duanya dilaporkan hilang sejak Sabtu dan ibu bapa anak perempuan telah membuat laporan orang hilang pada hari berikutnya.

Beliau berkata Fifi semakin bimbang apabila Liana meninggalkannya sendiri di rumah dan tidak tahu bagaimana untuk pulang ke rumah. Dia juga kehilangan telefon bimbitnya lebih awal.

"Dia kelihatan gembira ketika melihat kami. Sekarang, kami tidak mahu bertanya terlalu banyak soalan kepadanya," kata Rizal.

Anak kedua daripada lima adik beradik itu telah meninggalkan rumah mereka di PPR Seksyen 8, Kota Damansara, kira-kira pukul 11 ​​pagi selepas rakan sekelasnya datang untuk bertanya kepadanya. Dia melemparkan badan apabila tidak dibenarkan keluar.

Mengabaikan arahan ibunya, Fifi pergi dengan Liana. Terdesak, keluarga mencari bantuan dari netizen dengan menyiarkan perkara itu di Internet.

0 comments:

Kongsi Portal Ini