*Haziq, finalis kem bola Barcelona hidap kanser darah tahap tiga - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia & Singapura yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top

Al-Fatihah Kuantan - Finalis Kem Bola Astro-Barcelona 2016, Muhammad Haziq Azeman, 13, yang mengidap kanser darah tahap tiga atau d...

*Haziq, finalis kem bola Barcelona hidap kanser darah tahap tiga

Al-Fatihah

Kuantan - Finalis Kem Bola Astro-Barcelona 2016, Muhammad Haziq Azeman, 13, yang mengidap kanser darah tahap tiga atau dikenali sebagai T Lymphoblastic Lymphoma teringin menyarung jersi kebangsaan suatu hari nanti.

Pelajar tingkatan satu Sekolah Menengah Sains Alam Shah, Cheras itu adalah antara 16 pemain terbaik dari Malaysia, Filipina dan Singapura yang terpilih untuk menjalani latihan antarabangsa di Barcelona, Sepanyol pada Disember 2016.

Bapanya, Azeman Md. Rashid, 40, berkata, Muhammad Haziq merupakan seorang pemain bola sepak yang bercita-cita tinggi untuk mengharumkan nama negara di persada antarabangsa.

“Dia sangat teruja apabila terpilih menjalani latihan di Barcelona dua tahun lalu apatah lagi dapat menyaksikan pasukan kegemarannya iaitu Barcelona beraksi didepan mata termasuk melihat lebih dekat pemain idolanya, Lionel Messi sehingga dia digelar Haziq Messi dalam kalangan rakan-rakannya,” jelasnya.

Azeman yang juga pengurus peribadi Muhammad Haziq memberitahu, anaknya mula bermain bola sepak ketika berusia enam tahun dan bermain untuk pasukan Tunas Lagenda FC sejak 2013 hingga sekarang yang diuruskan oleh lagenda bola sepak negara, Bakri Ibni.

Mengulas mengenai kos perubatan, Azeman memberitahu, dia perlu mencari sumber kewangan untuk merawat anaknya itu dan orang ramai yang ingin menghulurkan bantuan bagi meringankan bebanan keluarga Mohd. Haziq boleh menghubungi Azeman.

Muhammad Haziq Azeman
No Tel: 019-9624 213 (Azeman Md. Rashid)

0 comments:

Kongsi Portal Ini