Hilang tempat bergantung selepas kematian suami - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top

Pasir Puteh - Seorang ibu tunggal yang menghidap angin ahmar di Kampung Seligi, di sini, menjalani kehidupan tanpa sumber pendapatan s...

Hilang tempat bergantung selepas kematian suami


Pasir Puteh - Seorang ibu tunggal yang menghidap angin ahmar di Kampung Seligi, di sini, menjalani kehidupan tanpa sumber pendapatan selepas kematian suami enam bulan lalu.

Rosila Ahmad, 49, berkata, sebelum ini dia membantu menampung perbelanjaan keluarga dengan berkerja di sebuah restoran di Kota Bharu, tetapi terpaksa berhenti kerana diserang angin ahmar.

Katanya, dia sanggup berulang-alik dari Pasir Puteh ke Kota Bharu sejauh 40 kilometer setiap hari dengan menunggang motosikal kerana tidak mahu terlalu membebankan suaminya.

"Bila saya sendiri sakit, saya terpaksa berhenti kerja walaupun anak-anak yang masih belajar memerlukan banyak duit, kini saya langsung tidak ada pendapatan.

"Tangan saya ni ada ketikanya tidak boleh digerakkan dan ketika itu ingatan saya menjadi sangat lemah, macamana saya nak bekerja dalam keadaan begini," katanya.

Suaminya, Abdullah Junoh meninggal dunia pada usia 50 tahun pada Ogos tahun lepas akibat sakit jantung sementara Rosila mula diserang angin ahmar pada Oktober tahun sama.

Empat anak mereka adalah Mohd Zulkiffle 23, yang belajar pondok pengajian agama di Jerteh, Nur Iman Solehah, 22, belajar di UKM Bangi, Ahmad Azamuddin, 19, menunggu keputusan SPM dan Muhammad Amirul, 8, belajar di sekolah agama di Kampung Lepah, Selising.

Sumbangan boleh disalurkan ke akaun bank berikut atas nama Rosila Ahmad atau menghubunginya:

019-9402448
Progress:

RM0 raised

Goal: RM500

0 comments:

Kongsi Portal Ini