Pusat tahfiz Tanah Merah mohon sumbangan beli katil pelajar - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik di Malaysia yang memerlukan bantuan. Bantuan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang ada di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Pondok Tahfiz Padang Bongor Bank Islam : 03054010020678 Maybank : 553056007684

Pusat tahfiz Tanah Merah mohon sumbangan beli katil pelajar

Pondok Tahfiz Padang Bongor
Bank Islam: 03054010020678
Maybank: 553056007684


TANAH MERAH - Pondok Tahfiz Padang Bongor, di sini, memohon sumbangan orang ramai untuk membeli katil bertingkat bagi kegunaan pelajar pusat pengajian agama itu.
Pengerusinya, Muhammad Rusydi Abd Malek berkata, pihaknya memerlukan peruntukan RM21,000 bagi membeli 30 katil tersebut yang setiap satu berharga RM700.
Menurutnya, katil itu amat diperlukan bagi kemudahan pelajar pondok tahfiz berkenaan yang kini berjumlah 40 orang.


“Bagi pembelian katil bertingkat ini, kami menawarkan kepada orang ramai untuk menyumbang dalam bentuk wakaf tunai sebagai sedekah jariah. “Walaupun sedikit sumbangan yang diberi mengikut kemampuan penderma, insya-Allah, pahala daripada sedekah jariah ini berganda dan berpanjangan,” katanya, semalam. Muhammad Rusydi memberitahu, walaupun masih banyak lagi keperluan pelajar pondok tahfiz itu, pihaknya tidak mahu gopoh dan cuba mendapatkan sumbangan orang ramai secara berperingkat-peringkat.

Katanya, pondok tahfiz mula mengambil kumpulan pelajar pertama pada Januari 2011 itu berbeza dengan pusat tahfiz biasa kerana menggabungkan tiga disiplin ilmu iaitu pengajian tahfiz, akademik dan pengajian kitab (syariah). “Insya-ALLAH kita akan cuba penuhi satu persatu keperluan pelajar. Bagi perbelanjaan harian pelajar, semuanya ditanggung oleh pihak kami termasuk makan minum,” katanya.


Sumber: https://goo.gl/K5Pzsy

0 comments:

Kongsi Portal Ini