Pelajar Malaysia koma akibat penyakit misteri di Mesir perlu bantuan - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Kuala Lumpur - Seorang pemandu bas, Azyansyah Arifin, 53, memerlukan RM20,000 bagi menampung kos membawa pulang anak perempuannya, Rosima...

Pelajar Malaysia koma akibat penyakit misteri di Mesir perlu bantuan


Kuala Lumpur - Seorang pemandu bas, Azyansyah Arifin, 53, memerlukan RM20,000 bagi menampung kos membawa pulang anak perempuannya, Rosimatan Ni'mah, 17, yang kini berada dalam keadaan koma di unit rawatan rapi sebuah hospital di Mesir, sejak beberapa hari lalu.

Azyanshah, berkata beliau buntu untuk mendapatkan wang berkenaan bagi membayar bil hospital dan membeli tiket penerbangan untuk membawa pulang anak dan isterinya kerana pendapatnya sebagai pemandu bas tidak seberapa.

Katanya, isterinya, Rosmawati Khalidin, 43, sudah berada di Mesir untuk menemani dan memantau keadaan anaknya di sebuah hospital di Iskandariah.

"Oleh itu saya merayu kepada orang ramai supaya dapat menghulurkan sumbangan dan derma seikhlas hati supaya saya dapat membawa pulang anak saya untuk menerima rawatan di hospital di Malaysia secepat mungkin," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Azyanshah berkata, beliau masih bingung dengan penyakit misteri yang dialami anak perempuannya kerana ketika mula dimasukkan ke hospital dua minggu lalu, doktor yang merawatnya mengesahkan anaknya sihat dan dibenarkan pulang ke asrama.

Bagaimanapun, katanya, enam hari lalu anaknya sekali lagi dimasukkan ke hospital sebelum koma seperti sekarang.

“Saya sudah berhubung dengan wakil Kedutaan Malaysia di Mesir untuk urusan membawa pulang anak perempuan dan isteri apabila mendapat pembiayaan mencukupi,” katanya.

Minta orang ramai hati-hati salur derma

Azyanshah meminta orang ramai tidak menyalurkan derma menerusi akaun CIMB yang tersebar di internet dan media sosial kerana bukan miliknya serta berkemungkinan palsu.

Azyanshah yang dihubungi wartawan mengesahkan nombor akaun bank berkenaan adalah palsu dan mungkin digunakan individu tertentu dengan niat untuk menipu orang ramai.

“Saya berterima kasih kepada mereka yang bermurah hati dan menghulurkan derma bagi membolehkan kami membawa pulang anak kami, Rosimatan Ni’mah, 17, untuk menerima rawatan di tanah air.

“Namun, saya nasihatkan sesiapa yang ingin menghulurkan derma atau sumbangan supaya menghubungi saya kerana takut ada pihak ambil kesempatan untuk menipu dengan menggunakan laporan berita sebelum ini,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Mereka yang ingin menghulurkan bantuan ke akaun bank berikut atas nama Azyansyah Arifin atau menghubungi beliau di talian berikut:

010-7993486
Progress:

RM10 raised

Goal: RM20000

0 comments:

Kongsi Portal Ini