Bayi berusia 7 hari hidap masalah jantung perlu dibedah segera di IJN - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Nusantara

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Nusantara

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia / Indonesia / Singapura yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top

Maran - Seorang bayi berusia 7 hari memerlukan bantuan kerana mengalami masalah saluran darah pada jantungnya gagal berfungsi dengan bai...

Bayi berusia 7 hari hidap masalah jantung perlu dibedah segera di IJN


Maran - Seorang bayi berusia 7 hari memerlukan bantuan kerana mengalami masalah saluran darah pada jantungnya gagal berfungsi dengan baik di mana pembedahan segera akan dijalankan pada hari esok, Isnin 5 Ogos.

Dari makluman oleh pakar perubatan, jantung bayi tersebut, Nor Aleeya Dhamrah gagal membekalkan darah mencukupi ke seluruh tubuhnya menyebabkan pembedahan arterial switch perlu dilakukan.

Kos terlibat dianggarkan antara RM30,000 hingga RM40,000 bagi pembedahan dan rawatan yang akan dijalankan dan kini bayi tersebut berada di Institut Jantung Negara (IJN), Kuala Lumpur.

Bapa bayi tersebut Muhammad Arrozi Mohd Jabar, 29 tahun hanya bekerja membaik pulih motosikal dan merupakan aktivis Alternative Riding Club (ARC) yang kini tinggal di Kampung Bukit Lada, Chenor, di sini.

Manakala ibu kepada bayi tersebut, Noor Farah Munirah Othman, 25 tahun hanya merupakan merupakan suri rumah sepenuh masa dan tidak bekerja.

Oleh demikian, pasangan ini tidak mampu menyediakan kos tersebut dan walaupun terdapat agensi tertentu telah memberi akujanji sumbangan, ianya masih jauh dari mencukupi.

Sehubungan itu, Yang DiPertua PAS Kawasan Maran, Hasenan Harun menyeru orang ramai untuk bersama membantu meringankan ujian sedang dihadapi keluarga ini bagi membiayai kos tersebut.

Segala sumbangan orang ramai boleh disalurkan ke akaun bank berikut atas nama Muhammad Arrozi dan beliau boleh dihubungi di talian di bawah:

014-515 6632
https://www.maybank2u.com.my/mbb/m2u/common/M2ULogin.do?action=Login
Progress:

RM0 raised

Goal: RM500

0 comments:

Kongsi Portal Ini