Pemuda hidap lymphoma kanser kelenjar darah mohon bantuan - KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Kangar - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya Muhammad Zhafran bin Mohd Nor berasal dari Kangar, Perlis. Saya didiagnosis menghidap...

Pemuda hidap lymphoma kanser kelenjar darah mohon bantuan


Kangar - Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya Muhammad Zhafran bin Mohd Nor berasal dari Kangar, Perlis. Saya didiagnosis menghidap Refractory Hodgkin Lymphoma stage 2B (kanser kelenjar darah).

Result PET Scan yang terakhir saya mendapati masih terdapat cell kanser yang masih aktif selepas menjalani 6x cycle BEACOPP Chemo Regime dan 15x radiotherapy. 

Jadi doktor menyuruh saya utk meneruskan rawatan tapi kali ini dengan salvage chemotherapy regime, iaitu menggunakan ubat chemo yang lebih tinggi dose nya( ICE chemo dan GDP chemo), kemudian diikuti dengan procedure pemindahan stem cell (stem cell transplant) supaya kanser tidak lagi berulang, yang sudah pastinya procedurenya yang sangat saya takuti kerana kesannya yang sangat teruk pada tubuh badan.

Doktor mencadangkan supaya saya menggunakan rawatan immunotherapy menggunakan ubat jenis KEYTRUDA ( pembrolizumab ). Jumlah keseluruhan proses tersebut boleh mencecah RM100,000.

Untuk pengetahuan semua saya sudah tidak bekerja kerana perlu melalui rawatan yang mengambil masa yang panjang,dan kesan sampingan rawatan chemotherapy yang membuat tubuh badan badan saya menjadi lemah dan sistem imunisasi saya menjadi rendah dan mudah dijangkiti penyakit membuatkan saya tidak dapat bekerja.

Dengan rendah hati saya memohon sumbangan dari jiwa yang dermawan dan berkemampuan untuk membolehkan saya menjalani proses rawatan ini.

Semoga sedikit sebanyak bantuan ikhlas semua dapat melancar dan memudahkan proses perubatan kanser saya kelak. Saya sudahi dengan ucapan jutaan terima kasih, hanya Allah dapat membalasnya.amin.

Dari Abu Hurairah ra, Nabi SAW, bersabda: “Barang siapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan darinya satu kesusahan pada hari kiamat. Barang siapa yang menjadikan mudah urusan orang lain, pasti Allah akan memudahkannya di dunia dan di akhirat.“

Di sini saya sertakan no akaun bank dan nombor telefon. Orang ramai yang ingin menderma boleh berbuat demikian melalui akaun bank berikut atas nama Muhammad Zhafran bin Mohd Nor:

017-4771447
Progress:

RM0 raised

Goal: RM100000

0 comments:

Kongsi Portal Ini