Bapa pohon bantuan pembedahan jantung anak - Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Inisiatif KCPbantu - Laman Bantuan Sosial Setempat Rakyat Malaysia

Saluran setempat memaparkan senarai golongan kurang bernasib baik / B40 / asnaf di Malaysia yang memerlukan bantuan. Sumbangan boleh disalurkan terus kepada pemohon berdasarkan maklumat yang terdapat di dalam artikel. Sebarang urusan atau pertanyaan sila emel ke: [email protected]

Advertisement Top
Bentong - Seorang bapa di sini resah memikirkan ketiadaan dana untuk membiayai kos pembedahan jantung anak perempuan sulungnya, Qaireen A...

Bapa pohon bantuan pembedahan jantung anak


Bentong - Seorang bapa di sini resah memikirkan ketiadaan dana untuk membiayai kos pembedahan jantung anak perempuan sulungnya, Qaireen Adriana Tihani yang berusia tujuh tahun.

Mohamed Haffiez Mansor Taridi, 34, berkata, Qaireen Adriana disahkan mengalami jantung tersumbat serta injap bocor sejak dilahirkan dan kini memerlukan dana kira-kira RM35,000 bagi menjalani prosedur pembedahan keempat pada 11 Disember ini.

"Anak saya sudah melalui tiga pembe­dahan termasuk kali pertama semasa dia berusia 15 hari di Institut Jantung Negara. Selain itu, dia juga perlu hadir pemeriksaan bulanan di IJN yang memerlukan belanja RM800 termasuk kos perjalanan.

"Dia perlu menjalani pembedahan keempat pada 11 Disember ini untuk membaiki serta membuka injap dan salur jantung yang memerlukan kos lebih tinggi," katanya yang bekerja di pusat peranginan dekat Bukit Tinggi di sini.

Tambah Mohamed Haffiez lagi, anaknya yang akan memasuki darjah dua pada tahun depan di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Bukit Tinggi itu sering mengalami demam serta kesukaran bernafas disebabkan masalah jantung yang dialaminya ketika ini.

Ujarnya lagi, isterinya, Fazleen Noor Adnan, 30, juga terpaksa berhenti kerja sejak lima tahun lalu untuk memberi perhatian terhadap Qaireen Adriana serta menjaga dua lagi anak mereka yang berusia lima dan dua tahun.

"Gaji saya cuma RM1,500 sebulan dan sukar biayai kos pembedahan. Wang simpanan juga telah habis digunakan untuk menampung kos pembedahan sebelum ini yang mencecah RM100,000," katanya.

Orang ramai yang ingin menghulur sumbangan bo­leh menghubungi atau menyalurkannya melalui nombor akaun bank berikut atas nama bersama Moha­med Haffiez Mansor Taridi dan Qaireen Adriana Tihani:

019-6060168
Progress:

RM0 raised

Goal: RM35000

0 comments:

Kongsi Portal Ini